tirsdag, desember 10, 2002

2. Baklommen Bar


Hvis vi husker rett så var Baklommen Bar neste stopp. Stedet fikk sikkert navnet fordi det ligger litt gjemt inne i et smug på Bryggen. Lett tilgang til lommebok er nok en fordel her, det er stive priser og et klientell som ikke minner mye om det man finner på Sjøboden og andre steder rett i nærheten. Hundene svaiet litt uelegant da de entret lokalet, hadde kombinasjonen øl og kjøtt borte på Scotsman gitt forsamlingen en deilig rus som dessverre gikk ut over motorikken? Hadde de etter bare én pub allerede blitt slaver av Kong Alkohol? Kanskje, men sannsynligvis skyldtes den ustøe gangen gulvet som rett og slett hellet kraftig mot Vågen.

Fiskeren har mange års erfaring fra de syv hav, og gjennom osen fra piperøyken hans litt senere på kvelden kunne vi høre han fortelle om hvorfor gulvet var laget slik. Forklaringen var selvfølgelig at i gamle dager var Bryggen først og fremst en plass der sjøfolk kunne møte skjøger, og for å gjøre overgangen fra vann til land enklere for disse havets menn gjorde man gulvet skjevt og ustøtt.

Baklommen Bar var bortsett fra de stive prisene en plass hundene kunne like. Trevlig og intimt. De andre gjestende skuet hunden på hårene, og sendte følgelig stygge blikk i vår retning. De var nok ikke vant til en slik forsoffen forsamling i sin midte. "Osloørstapakk" Ørstapakk fant raskt tonen med servitøsen og ville nok gjerne blitt litt lengre, men pubrundens natur er ubønnhørlig, man må videre, videre.

Fakta:
Ølpris
Dyrt

Volum:
Lavt
Sted:
Bryggen
Antall øl:
1-2
Fulleste:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kjør deg opp!